W numerze między innymi:

• „Food Service” już od 26 lat z wami
Trzymacie w dłoniach 200. numer magazynu „Food Service”, zadebiutowaliśmy na rynku w 1994 r. Z okazji jubileuszu rozmawiam z Maciejem Nowakiem – redaktorem naczelnym, z którym rozpoczęłam moją przygodę z profesjonalną gastronomią.

• To się przełoży na dobro wspólne!
Wprowadzenie wegańskiej oferty do menu Marshal Food w Szczecinie było strzałem w dziesiątkę, a zainteresowanie klientów ciągle rośnie. – Postanowiłem, że dania tradycyjne będą miały w mojej restauracji odpowiedniki roślinne, aby dać gościom możliwość wyboru i ich edukować – wyznaje Jakub Mołda, szef kuchni właściciel i lokalu, w rozmowie z Aleksandrą Czarnik.

• Czas na piekarnie
Gastronomia nie znosi próżni. W czasie pandemii, gdy restauracje wciąż są zamykane, sprawdza się koncept, który nie wymaga obsługi gości przy stoliku – piekarniocukiernia. Takich miejsc wciąż przybywa!

• Kohei Yagi. Ramen freak
Czy da się założyć pierwszą w Polsce szkołę ramenu i nie oszaleć? Wiktoria Górecka w rozmowie z Kohei Yagi, którego nic nie powstrzyma przed awansowaniem Polski do roli europejskiego lidera ramenu.

• Restauracja w czasie COVID-19
Padłeś? Powstań! Ale zrób to inaczej. Jedni mimo chęci nie wytrzymali, inni walczą dalej. Jest też grupa restauracji, która radzi sobie lepiej w kryzysie niż wcześniej.


112 stron

BEZ WAS NIE BYŁOBY NAS – DZIĘKUJĘ ZA TE WSPÓLNE LATA WSPÓŁPRACY I LICZĘ NA KOLEJNE!

O to 200. numer „Food Service”. Celebrujemy to wydanie w najtrudniejszych dla gastronomii czasach. Cieszymy się z tak długiego stażu i niesłabnącej pozycji magazynu na rynku, a radością chętnie podzielilibyśmy się z Wami, czytelnikami. Wyobraziłam sobie niekończący się wspólny stół, do którego mogłabym wszystkich zaprosić i podzię kować za obecność, zaangażowanie i – powiem górnolotnie – tworzenie historii polskiej gastronomii. Niestety, bankietu nie będzie, pozostają więc podziękowania na papierze. Wirtualne ukłony ślę wszystkim, którzy mieli choć drobny wkład w kształt „Food Service”: dziennikarzom i felietonistom, osobom pracującym w gastronomii za artykuły, wypowiedzi i przemyślenia, jakimi się dzielicie, firmom i producentom branży HoReCa – bez Was nie byłoby nas, dziękuję za te wspólne lata współpracy i liczę na kolejne! Podziękowania także dla naszych czytelników – stałych subskrybentów i tych czytających nas w social mediach i na www.ouichef.pl! Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu!
Z okazji 200. wydania pokusiliśmy się o stworzenie osi czasu ostatnich 26 lat – tylu, ponieważ pierwszy numer „Food Service” ukazał się w 1994 r. W trakcie pracy stało się jednak jasne, że papier ma swoje ograniczenia i wszystkich ważnych wydarzeń nie da się ująć. Proszę więc potraktować ten materiał jako przyczynek do wspomnień – mam nadzieję, że zebrane przez nas fakty i opinie uruchomią w Was miłe emocje. Mnie uświadomiły, jak wiele polska gastronomia osiągnęła przez minione lata, czego serdecznie Wam gratuluję i trzymam kciuki za kolejne sukcesy. Bo jestem pewna, że będą! 100x2!



Agata Godlewska
Rredaktor naczelna
„Food Service”
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2021 VFP Communications Ltd.