W numerze między innymi:

• Studium z natury
Większość zawodowego życia spędził w Trójmieście, ale dopiero w Warszawie jego nazwisko stało się rozpoznawalne. Paweł Chomentowski ceni prawdziwe, nieprzekombinowane jedzenie i wsłuchuje się w oczekiwania swoich gości. Może dlatego jego restauracja White One ma już na koncie nie lada sukcesy, mimo że od jej otwarcia upłynęły niespełna dwa lata. O Warszawie, o weganizmie, o tęsknocie za morzem i odpoczynkiem w lesie z Pawłem Chomentowskim rozmawia Agata Godlewska.

• Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2019!
Jakub Kasprzak, szef kuchni restauracji Sezony, wygrał polską selekcję jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie – Bocuse d’Or. Finał eliminacji odbył się 21 listopada podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie.

• Jak poprawnie analizować dane restauracji?
Aby podejmować trafne decyzje biznesowe pozwalające na skuteczną walkę z konkurencją, konieczne jest zbieranie, przetwarzanie i analizowanie danych. Jak to robić z głową?

• Moc Tripadvisora
Czy wykorzystujecie promocyjno-marketingowy potencjał serwisu TripAdvisor? Korzysta z niego co miesiąc 390 mln turystów, którzy w czasie podroży szukają rekomendowanych restauracji. Jeśli więc macie uprzedzenia wobec tego portalu, musicie je odłożyć na bok i racjonalnie potraktować go jak narzędzie biznesowe, które może przyciągnąć więcej gości do waszych lokali.

• Co się wydarzyło w Glasgow. Relacja z finału World Class Competition 2019
World Class Competition to najbardziej prestiżowy konkurs barmański na świecie. Słyszałam to zdanie wielokrotnie, od kiedy Mateusz Szuchnik jako pierwszy Polak stanął w szranki tego znamienitego konkursu.


86 stron

NAJISTOTNIEJSZĄ SIŁĄ NAPĘDOWĄ, KTÓRA ZMIENIA ŚWIAT, JEST PASJA. TO ONA SKŁANIA DO WALKI O SWOJE I PRZYNOSI SATYSFAKCJĘ

Chciałam w tym krótkim wstępie pokusić się o podsumowanie minionego roku, ale ze względu na ograniczoną ilość miejsca sprowadziłoby się ono do listy wydarzeń, trendów, nagród czy nazwisk. Trochę nudne. Zresztą nie mnie oceniać, jakie miejsce czy zjawisko wywarło na kimś największe wrażenie, zainspirowało czy zmotywowało do zmian. Do kwestii podsumowań podejdę więc z innej strony, może nieco górnolotnej, wybaczcie.
Najistotniejszą siłą napędową, która zmienia świat, jest pasja. To ona skłania do walki o swoje i przynosi satysfakcję. Jest wspólnym mianownikiem dla rzeczy najciekawszych, przełomowych, bez względu na ich skalę. Dlatego chciałabym pogratulować wszystkim osobom, które w ciągu tych 12 miesięcy zrealizowały swoje marzenia i projekty, albo właśnie je zaczęły i przed nimi piękna, choć pewnie niełatwa droga. Jestem w stanie wymienić co najmniej kilkanaście ważnych kulinarnie miejsc, produktów, inicjatyw minionego roku, o których wiem, że stworzyli je ludzie, którzy włożyli w nie całe serce. Pasjato sytuacja, w której wszystko, co z nią związane, staje się priorytetem. Tak miał bohater naszej okładki Paweł Chomentowski, który zaczął gotować w profesjonalnych kuchniach już w wieku 16 lat. Dziś odnosi sukcesy w Warszawie, choć jak mówi, sam miał wątpliwości, czy w stolicy uda mu się zaistnieć z własną restauracją. Udało się. „Najbardziej liczą się chęci, ciężka praca i pokora”. Ktoś inny powie: to nie takie proste. Na pewno. Dlatego w Nowym Roku życzę Wam, by pasja, na którą postawiliście jak najrzadziej musiała zderzać się z często spotykaną postawą „nie-da-się”. Żeby, jak to mawiał klasyk – świat wam sprzyjał! Happy 2020!


Agata Godlewska
Rredaktor naczelna
„Food Service”
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2020 VFP Communications Ltd.