• Twórca restauracji niezwykłych
Jest propagatorem tradycyjnej kuchni Ukraińskiej w nowej odsłonie. Wspólnie z żoną Oleną posiada ponad 20 restauracji na Ukrainie, a od roku również jedną na Warszawskim Mokotowie. W rozmowie z „Food Service” Dmytro Borysov zdradza, jak powstają jego niezwykłe koncepty i dlaczego prowadzenie restauracji to czysta matematyka.

• W kitlu urodzony
Taka historia zdarza się niezwykle rzadko. Flynn Mcgarry już jako dziecko wiedział, co chce robić, gdy dorośnie i skrupulatnie dążył do obranego celu. Będąc nastolatkiem, szturmem zdobył ekstremalnie wymagający światnowojorskich restauracji. Rozmawiamy o trudnej i krętej drodze w spełnianiu marzenia o byciu profesjonalnym szefem kuchni.

• Dlaczego restauracje upadają
Są cztery główne przyczyny upadku restauracji. Zbyt duże koszty, zbyt mały obrót, zła lokalizacja, niesmaczne jedzenie. Upadające gastronomie doświadczają zawsze rzynajmniej dwóch z tych podpunktów, a niekiedy czterech.

• Restaurnant Week nagrodził najlepsze restauracje
25 listopada w Warszawie odbyła się wielka gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński. „Food Service” i portal ouichef.pl były współorganizatorami wydarzenia.

• Hit Seulu: Polski fast food
Tomasz Cimek nie zacznie dnia, dopóki nie wyjrzy przez okno swojego apartamentu. Wystarczy mu krótkie spojrzenie na zewnątrz, żeby wiedzieć, jak potoczy się dzień. Wygląda i liczy turystów. Ilu kręci się przed rezydencją prezydenta? Im więcej, tym lepiej, bo wtedy będzie ruch w interesie

64 strony

Noworoczny przepis na mistrzowską restaurację. Składniki:
• 1 szef kuchni, z rzemiosłem niczym Jiro, z polotem Bottury
• 1 sommelier, który winem ukoi najwybredniejszego blogera
• 1 menedżer z bezbłędną organizacją i sercem na dłoni
• Tuzin lojalnych pracowników
• Kilka łyżek wyśmienitych produktów od ulubionych dostawców
• Garść kreatywności i odwagi
• 5 czapek od Gault & Millau
• 3 gwiazdki od Michelin
• Gwiazdozbiór oddanych gości
• Szczypta dyscypliny
• Inspiracje do smaku

Gramatury możesz mnożyć w zależności od rozmachu.
Całość wymieszaj sprawnym ruchem w odpowiednich proporcjach.
Nie zapomnij udekorować uśmiechem i dobrym słowem!
W Nowym Roku życzę Wam zdrowia, spektakularnych sukcesów oraz by życie miało jak najwięcej smaku!


Agata Godlewska
redaktor naczelny
"Food Service"
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2024 VFP Communications Ltd.