¬ Ale Wino ale sukces
Odwiedzając warszawską ulicę Mokotowską, pełną modnych butików i knajpek, warto skręcić w podwórko mieszczące się pod numerem 48. Znajdziemy tu Wine Bar, który w ciągu ostatniego roku zdobył serca stołecznych smakoszy i poklask krytyków. Koncept łączy selekcję win ze średniej półki cenowej z prostą, jakościową kuchnią. O tym, jak konsekwentnie realizować marzenia i do nich nie dopłacać, opowiadają właściciele Ale Wino: Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski oraz szef kuchni Sebastian Wełpa.

¬ Bocuse D'or - technika, stres i zwycięstwo
Tygodnie przygotowań, ogromne emocje, stres i skupienie, aż w końcu upragniony sukces - tak w skrócie można podsumować polskie selekcje do konkursu Bocuse D'or, w których zwyciężył Dawid Szkudlarek z asystentem Maciejem Pisarkiem, na co dzień pracujący w restauracji Folwark Folińscy w Lubiszynie.

¬ Kulinarny Feniks
Kilka miesięcy po zamknięciu Sowa i Przyjaciele jak kulinarny feniks odradza się Robert Sowa. Opowiedział nam o swoim nowym projekcie restauracyjnym N31. Inna lokalizacja, inne dania, inne wnętrza, ale czy inny Robert Sowa?

¬ Zatrudniam, więc jestem
O tym, że gastronomia jest grą zespołową, większość branży już nie trzeba przekonywać. Na jakich zasadach zgodnie z prawem skompletować taki zespół?

¬ "Las - instalacja" - niekomfortowe doświadczenie smaku
Zamiast przyjemności - strach i niepewność. Zamiast dania na telerzu - wysiłek samodzielnego poszukiwania jedzenia niczym zwierzyny łownej. Fundacja Food Think Tank 14 października zakończyła kolejny projekt edukacyjny. Tym razem jego twórcy czerpali inspiracje z lasu, a całośc działąń, trwająca od czerwca bieżącego roku, odbywała się pod hasłem "Las - instalacja".


70 stron

Jest mi niezmiernie miło po raz pierwszy zapowiedzieć trzecią edycję organizowanej przez nasz magazyn konferencji Food Service Summit. Wiemy już, że odbędzie się ona 17 marca 2016 roku w warszawskim hotelu Sofitel Victoria. Mam nadzieję, że ci z Państwa, którzy wzięli udział w poprzednich edycjach wydarzenia, dołączą również w przyszłym roku, choć liczymy na jeszcze wyższą niż dotychczas frekwencję. Przygotowaliśmy program bogaty i urozmaicony, który odpowiada na potrzeby dynamicznie zmieniającego się rynku gastronomicznego w Polsce. Oprócz formuły wykładów i paneli dyskusyjnych nowością będą warsztaty organizowane w mniejszych grupach, które pozwolą na bardziej wnikliwe zgłębienie tematów z dziedziny zarządzania, konstruowania karty menu czy finansów. Uczestnicy Food Service Summit jak co roku mogą liczyć na dyskusje z największymi autorytetami polskiego rynku gastronomicznego, którzy chętnie opowiedzą o swojej drodze do sukcesu, dając w ten sposób inspiracje i wskazówki innym. Nacisk na edukację i wiedzę praktyczną to wyznacznik naszych konferencji. Wspólnie nakreślimy portret restauratora idealnego, definiując jego cechy charakteru, pokazując talent oraz biznesową intuicję. Tematem przewodnim Food Service Summit 2016 będą ludzie, bo to relacje między nimi budują dobrze prosperującą firmę. Naszą konferencję kierujemy do właścicieli restauracji, menedżerów, szefów kuchni, sommelierów oraz przedstawicieli firm dostawczych branży HoReCa. Zapowiedź marcowego Food Service Summit dobrze zgrała się z aktualną okładką. Gościmy na niej parę restauratorów oraz szefa kuchni – twórców sukcesu wine baru Ale Wino z Warszawy. Właściciele Tomasz Czudowski i Katarzyna Błońska są pasjonatami jedzenia, rozwijają restaurację, bazując na własnej intuicji, choć mają dobre przygotowanie biznesowe wyniesione z korporacji. Nie inwestują na wyrost, mądrze zarządzają zespołem. Skarbem Ale Wino jest natomiast szef kuchni Sebastian Wełpa, którego kuchnia stała się hitem stołecznej gastronomii w minionym roku. Dlaczego akurat im się udało, a innym nie? Skąd wyniknął pomysł na połączenie wine baru z restauracją? Recepty w teorii wydają się proste, ale mam nadzieję, że ciekawa i obszerna rozmowa z twórcami Ale Wino zainspiruje niejednego naszego czytelnika.

Agata Godlewska
redaktor naczelna
"Food Service"
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2016 VFP Communications Ltd.