W numerze między innymi:

• Zmierzch nabijania w bambuko
Znany z ekstrawaganckiego podejścia do kuchni polskiej, z którą z sukcesami eksperymentował w restauracji Biały Królik. Przez lata zachłyśnięty fine diningiem, niedawno wszedł na nowy tor i zaprasza gości na wieś, do Sulęczyna, gdzie podaje tradycyjną kuchnię Kaszub. Zadebiutował też jako autor roślinnych przetworów, a w zanadrzu ma kolejne projekty. Jakie? O tym opowiada nam Marcin Popielarz.

• Wizerunek lokalu – czy wystarczą dobre zdjęcia?
Coraz więcej restauratorów ma świadomość, że atrakcyjna prezentacja ich lokalu w internecie jest ważniejsza niż kiedykolwiek. Ładne, często profesjonalne zdjęcia stają się standardem w social mediach i konsumenci już do nich przywykli. Nie wystarczy jednak zlecić sesję fotografowi – aby publikacje w mediach społecznościowych przyciągały gości do restauracji, trzeba mieć na nie pomysł!

• Niezbędne wyposażenie restauracji
Decydując się na otwarcie lub doposażenie restauracji, właściciel i inwestor stają przed wieloma wyborami, również tymi dotyczącymi sprzętu. Kupować czy wynająć? Na co postawić?

• HoReCa łączy siły!
Powołano Rzecznika Interesu Gastronomów

• Przed nami jesienna edycja Restaurant Week
Jesienna odsłona festiwalu potrwa od 28 października do 15 listopada - szefowie kuchni przygotowują trzy dania w cenie 49 zł.


92 strony

W TYM WYDANIU PISZEMY O PROJEKTACH FUNKCJONUJĄCYCH WBREW PANDEMICZNEJ STAGNACJI

Za nami mnóstwo wydarzeń branżowych w formule online. Właśnie rozpoczyna się sezon jesienny, który – odkąd sięgam pamięcią – był bardzo intensywny. Targi, degustacje, wizyty w winnicach, krótkie wyjazdy zagraniczne, konferencje, promocje książek czy otwarcia nowych restauracji – a wszystko to w ostatnich podrygach słońca. Kipiało i wrzało od wakacyjnych wspomnień i jednoczesnego podniecenia nowymi trendami na nadchodzące miesiące.
W tym wydaniu „Food Service” piszemy o różnych projektach, które dzieją się pomimo i niejako wbrew pandemicznej stagnacji. Patrycja Siwiec relacjonuje, jak z obostrzeniami radzi sobie branża winiarska. Pisze, że możemy spodziewać się głównie kameralnych wydarzeń i że degustacje za pośrednictwem ekranu komputera mogą już nieco nużyć. Zdaje się to potwierdzać wrocławska scena kulinarna, która – wedle relacji Agnieszki Szydziak – zakwitła polskim winem. O nowych lokalach z tym trunkiem w roli głównej piszemy na s. 54.
Nie próżnował również bohater naszej okładki. Bardzo się cieszę, że w końcu udało się zaprosić do wywiadu szefa kuchni Marcina Popielarza. Cenię go za kreatywność, jak również za wysokie ambicje, które potrafi wygasić w odpowiednim momencie. To rzadka umiejętność. Nie da się jednak ukryć, że to człowiek o niespożytej energii, zaangażowany w kilka projektów naraz. O tych najnowszych przeczytacie na s. 30. Zapraszam!



Agata Godlewska
Rredaktor naczelna
„Food Service”
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2020 VFP Communications Ltd.