W numerze między innymi:

• Piękne miejsca z dobrą kuchnią
Bracia Mirosław i Andrzej Nizio właśnie otworzyli w Warszawie swoją trzecią restaurację. Dwie pierwsze zlokalizowane są w Centrum Praskim Koneser, a nowa w parku Ujazdowskim. Każda z nich wpisana jest w kontekst miejsca i wyróżnia się unikatową architekturą. Właścicieli restauracji Zoni, WuWu oraz Klonn pytamy, jak tworzyć koncepty, które przyciągają zarówno dobrą kuchnią, jak i atrakcyjnym wnętrzem.

• Fine Dining w Plenerze
To nazwa cyklu kolacji organizowanych przez krakowską restaurację Albertina oraz zaproszonych do projektu szefów kuchni. Wśród nich byli między innymi Krzysztof Żurek z restauracji Trzy Rybki, Marcin Sołtys z restauracji Filipa 18 oraz Łukasz Cichy z Białej Róży.

• Mieszam niczym przedwojenny mikser
„Przedwojenne restauracje, bary i hotele” to coraz popularniejsza strona na Facebooku, która w ciągu roku zdobyła ponad 18 tys. fanów. O gastronomicznej scenie lat 20. i 30. oraz modzie na międzywojenną kuchnię rozmawiamy z twórcą fanpage’u Bartoszem Paluszkiewiczem.

• Wakacje pełne gastrowrażeń
Zakończenie lockdownu we Wrocławiu wywołało lawinę spektakularnych otwarć. Jak zmienia się tamtejsza scena gastronomiczna latem 2020 r., opisuje Agnieszka Szydziak, redaktor naczelna Have a Bite Wrocław.

• Słodka kraina deserów
Od kilku lat słodkie trendy rozwijają się w kilku kierunkach. Z jednej strony mamy sezonowe hity stawiające na konkretne smaki i dodatki, z drugiej – klasyki chętnie zamawiane przez cały rok, a z jeszcze innej – modne nowinki. Co teraz jest na czasie? Oto przegląd inspiracji oraz oferty gastronomicznej deserów i dodatków.


98 stron

29 WRZEŚNIA ZAPRASZAM NA STRONĘ NEXTDAYSUMMIT.PL, KTÓRA STANIE SIĘ PLATFORMĄ KONFERENCJI

Od dłuższego czasu na łamach „Food Service” informujemy o konferencji Next Day Summit – Konsument Przyszłości, organizowanej przez nasze wydawnictwo. Pierwotnie miała się ona odbyć w kwietniu, ale z oczywistych powodów stało się to niemożliwe. Wydarzenie przełożyliśmy na 29 września z nadzieją, że zrealizujemy je w formule tra­dycyjnej, twarzą w twarz. Wedle aktual­ nych rekomendacji rządu nadal możemy tak zrobić, zdecydowaliśmy jednak o zmianie i przejściu do online’u. Data 29 września zo­staje zachowana. Tego dnia zapraszam Was na stronę nextdaysummit.pl, która stanie się platformą naszej konferencji, a właściwie będzie czymś więcej. Da Wam możliwość obejrzenia wykładów i paneli dyskusyjnych prowadzonych na żywo, zadania pytań wy­branym ekspertom, a także pobierania treści wideo w dowolnym czasie, wedle Waszej wygody. Program, tematyka i prelegenci wydarzenia są cały czas do sprawdzenia na nextdaysummit.pl. W późniejszym terminie możecie spodziewać się raportu, komplek­ sowo podsumowującego problematykę kon­ferencji z predykcją trendów na przyszłość.

Zapraszam serdecznie do udziału – redakcja „Food Service” przygotowała dla Was wiele ciekawych treści!



Agata Godlewska
Rredaktor naczelna
„Food Service”
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Gdzie znajdę wydanie?

    Wejdź na stronę: www.e-wydania.media.com.pl
    W styczniu 2024 r. wstrzymano wydawanie mgazynu.
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Anna Piskorz

  • Kontakt z Redakcją

    Monika Jankowska-Kapica

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2024 VFP Communications Ltd.