W numerze między innymi:

• Otwieramy serca i zmysły
Są parą w życiu zawodowym i prywatnym. Gastronomiczna power-couple: BEATA ŚNIECHOWSKA I TOMASZ CZECHOWSKI. Ona z ambicją podchodząca do kuchni dzieciństwa, on ceniący jakość i smak bon vivant. Wspólnie stworzyli BISTRO MŁODA POLSKA, do którego na biesiady przychodzi zarówno biznes, jak i rodziny czy studenci. Jaki jest sekret ich sukcesu?

• Wyróznij się albo zgiń!
Kultura jedzenia „na mieście” mocno się w Polsce rozwija. Coraz częściej celem naszych odwiedzin w restauracji jest coś więcej niż jedzenie. Przyjemność, relaks, rozrywka czy realizacja aspiracji – to różne potrzeby, które realizujemy, bywając w lokalach. Czego szukają twoi goście i co możesz im zaproponować? Dziś wspólnie sprawdzimy, czy twoje miejsce ma już „to coś”!

• Jak zorganizować pracę za barem?
W twoim lokalu to bar jest przyczyną najczęstszych przestojów i frustracji? Być może już czas na przeorganizowanie sposobu jego pracy i zaopatrzenia.

• Gdański Better Bar 2021
W poprzednim numerze „Food Service” w felietonie „Jak zostać głosem w cudzej głowie?” pisałem o tym, jak stać się mentorem, który kształci jednostki. Prawda jest jednak taka, że można realnie wpływać na kształt całej sceny barowej. Zapytacie jak? No to odpowiadam!

• Mała Japonia na Jeżycach
Po ich ręcznie robione japońskie słodycze ustawiają się kolejki, mimo że to dość egzotyczne przysmaki. Podają też autentyczną spienioną matchę w kolorze soczystej zieleni. Ofertę lokalu docenił sam Robert Makłowicz, kręcąc w nim poznański odcinek swego programu. Mowa o Happa to Mame – kawiarni prowadzonej przez Shotę Nakayamę oraz Marcina Cieśluka. Z Marcinem rozmawiamy o tym, jak się tworzy miejsce, do którego przyjeżdżają goście z całego kraju.

68 stron

DZIWI MNIE BRAK NOWOCZESNYCH RESTAURACJI Z POLSKĄ KUCHNIĄ, SKROJONYCH NA CODZIENNE WYJŚCIA

Aby przygotować wywiad i okładkę do tego wydania, ponownie udaliśmy się z ekipą „Food Service” do Wrocławia. Za każdym razem, gdy odwiedzam to miasto, mam wrażenie, że jest coraz piękniejsze, czego oczywiście wrocławianom zazdroszczę. Przyznać trzeba, że mimo pandemii prężnie rozwija się również tamtejsza scena kulinarna. Są obłędne cukiernie, świetnej jakości kawiarnie, jedna z najlepszych w kraju pizzerii, ciekawe zagłębia kulinarne, a także oni – cel naszej podróży – bistro Młoda Polska. Takich miejsc nadal w Polsce brakuje! To restauracja, w której bez kompleksów podaje się polskie pierogi, schaboszczaka, barszcz czy śledzia. Miejsce, gdzie wystrój wnętrza nie trąci minioną epoką, a wręcz sprawia, że chętnie stołuje się tu zarówno biznes, jak i „instagramowa” młodzież.
Przyznam, że dziwi mnie brak nowoczesnych restauracji z polską kuchnią skrojonych na codzienne wyjścia. Owszem, mamy sentymentalne bary mleczne, cudne biesiadne knajpy dla turystów plus kilka wybitnych finediningowych. Ale gdzie jeszcze zjem takiego pieczonego ziemniaka z gzikiem i podwędzanym matiasem w towarzystwie polskiego destylatu, jakie podano mi w Młodej Polsce? Może wiecie więcej – chętnie poznam Wasze rekomendacje!

Agata Godlewska
Rredaktor naczelna
„Food Service”
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2021 VFP Communications Ltd.