W numerze między innymi:

• Farm dining z misją
Mała wieś Dębówka pod Warszawą – to tu bije teraz serce Amaro. Stołeczne Atelier jest zamknięte, ale idee mu przyświecające WOJCIECH MODEST AMARO kontynuuje w nowym miejscu – FORGOTTEN FIELDS FARM. To projekt, w którym jakość, świeżość, troska o środowisko i ludzi osiąga najwyższy poziom. Za jakiś czas będą mogli tego doświadczyć pierwsi goście.

• Żywioł i smak
RESTOBAR OGIEŃ to plenerowa restauracja działająca na terenie gospodarstwa Koziarnia niedaleko Krakowa. Dowodzi nimi znana w świecie gastronomii RODZINA LORKÓW: JADWIGA I MARCIN ORAZ ICH SYN KUBA. Ogień to również kolektyw szefów kuchni dbający o kuchnię i produkty, jakich próżno szukać w innych miejscach. Z okazji 5. urodzin Ognia pytamy rodzinę Lorków o fenomen miejsca, jakie wspólnie stworzyli.

• Jakość zaczyna się na polu
KWAŚNE JABŁKO to jedno z najbardziej znanych ekologicznych gospodarstw w Polsce – słynie z produkcji cydru, ale jego właściciele uprawiają też warzywa i hodują zwierzęta. Od czerwca tego roku Kwaśne Jabłko posiada własną restaurację – NIWA. O szczegółach projektu rozmawiamy z MARCINEM WIECHOWSKIM, właścicielem gospodarstwa, KRZYSZTOFEM ŁAPAWĄ, szefem kuchni Niwy, oraz MAGDĄ KLIMCZAK – fotografką, przyjaciółką i promotorką projektu.

• O skuteczności wizytówki firmy w Google
Wizytówki Google to niezwykle efektywny sposób na pozyskiwanie nowych klientów. Zadbanie o nie pozwoli ci na wyprzedzenie konkurencji. To nie frazes! Niepozorny profil w panelu Google Moja Firma może stać się potężnym narzędziem w marketingu restauracji.

• Nowe oblicze fast foodu
Tłuste, słone i popijane przesłodzonym napojem – takie skojarzenia towarzyszą większości tzw. fast foodów. Wystarczy jednak odrobina kreatywności, by przeobrazić najzwyklejszy kebab czy burgera w ekskluzywną lub nawet finediningową potrawę. I nie ma w tym zamyśle nawet grama przesady!

68 stron

ZAPRASZAM DO PODRÓŻY PO POLSKICH BEZDROŻACH

Sezon letni już właściwie za nami. Kurorty i gastronomia powoli żegnają się z turystami, choć jeśli wrzesień będzie łaskawy pod względem pogody, można liczyć na gości stroniących od tłumów. A jak pokazało lato, takich wcale nie brakuje. Mimo że prawie swobodnie możemy podróżować po świecie, perspektywa wykonywania testów czy dostosowania się do obostrzeń panujących w niektórych krajach skutecznie zniechęca do podróży poza granice Polski. Efektem jest wzmożona popularność agroturystyki. To miejsca z dala od drogi, na wsiach, wśród pól, łąk i lasów. Nareszcie odkryliśmy, że natura przynosi upragnione spokój i prywatność. Jest też wspaniałym źródłem pożywienia i inspiracją dla szefów kuchni. W tym numerze „Food Service” opisujemy trzy wyjątkowe restauracje, które hołdują zasadzie „z pola na stół”. Dbają o bioróżnorodność, jakość i świeżość, a to w końcu one są gwarancją smaku. Zapraszam do podróży po polskich bezdrożach.



Agata Godlewska
Rredaktor naczelna
„Food Service”
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Gdzie znajdę wydanie?

    Wejdź na stronę: www.e-wydania.media.com.pl
    W styczniu 2024 r. wstrzymano wydawanie mgazynu.
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Anna Piskorz

  • Kontakt z Redakcją

    Monika Jankowska-Kapica

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2024 VFP Communications Ltd.